Koulutus

Euroopan Elvytysneuvosto

Euroopan Elvytysneuvosto

AED-yhdistys AEDRY ry koulutus on Euroopan Elvytysneuvoston viimeisten ohjeiden mukaista.Euroopan Elvytysneuvoston suosituksen mukaan koulutuksen tulisi kattaa koko väestö.

Puoliautomaattisen defibrillaattoria on helppo käyttää ja sen opettelemiseen riittää varsin lyhyt koulutus.
aed-koulutusta_500px

Yhdistyksen yhtenä tavoitteena on elvytysopetuksen ja maallikko-defibrillaattorin (AED) käyttökoulutuksen saaminen osaksi mm. koulujen terveystiedon oppimäärää ja sen sisällyttäminen ammattiin valmistavien oppilaitosten ja yliopistojen opetussuunnitelmaan sekä varusmies- ja siviilipalveluksen koulutusohjelmaan.

Edelleen yhdistys pyrkii siihen, että vuonna 2020 Suomessa on 10 000 maallikko-defibrillaattoria ja niiden käyttämiseen on koulutettu 100 000 ihmistä. Lopullinen tavoite on nostaa Suomi johtavaksi maaksi sydänpysähdyspotilaiden selviytymisessä ja, että Suomen AED-laki toimii esimerkkinä muille (EU-)maille. Suomeen tulisi saada 20 000 julkisten paikkojen defibrillaattoria (Public Access Defibrillator) ja niiden käyttämiseen tulisi olla koulutettu 500 000 ihmistä vuoteen 2030 mennessä.

Esimerkki yhteistyökumppanimme toiminnasta:

Voitelukeskuksessa koulutettiin koko henkilökunta käyttämään maallikko-defibrillaattoria

Voitelukeskus on tamperelainen maahantuonti- ja tukkuliike, joka on perustettu vuonna 1978. Asiakkaina on valtion ja kuntien laitosten lisäksi teollisuus, koneurakoitsijat ja liikenteenharjoittajat. Voitelukeskus myy vuosittain miljoonia litroja rasvoja, öljyjä ja nestemäisiä kemikaaleja sekä satojatuhansia suodattimia. 30 vuoden kokemuksen myötä on kertynyt arvokasta tietotaitoa ja hyviä, luottamuksellisia asiakassuhteita.

deffa aulassa (603x640)

Deffa Voitelukeskuksen aulassa on nopeasti saatavilla.

Tärkeä osa yritystoimintaa on huolehtia yrityksen työntekijöistä. Työturvallisuus, koulutus ja työssä viihtyminen ovat asioita joihin kannattaa panostaa.

Voitelukeskuksessa ensiaputaitojen ylläpitäminen koetaan tärkeäksi.

Tonttila (640x554)

Voitelukeskuksen perustaja Arto Tonttila

Yrityksen perustaja Arto Tonttila on itse kokenut kaksi sydänpysähdystä, joten kuultuaan mahdollisuudesta hankkia maallikko-defibrillaattori yrityksen käyttöön, hän innostui heti. Voitelukeskuksessa päätettiin kouluttaa koko henkilökuntansa käyttämään laitetta.

Koulusta antamaan tilattiin Suomen AED-yhdistys. Sydänpysähdyksen sattuessa jokainen minuutti on tärkeä, joten mitä lähempänä apu on, sen parempi.

Voitelukeskuksen myyntipäällikkö Kari Salmela valittiin vastaamaan laitteesta ja Salmela vakuuttakin, että heidän henkilökuntansa on valmis lähtemään myös muiden lähellä sijaitsevien yritysten avuksi hädän hetkellä. Ambulanssin tulo kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle teollisuusalueelle saattaa kestää liian kauan, joten Voitelukeskuksen väki on varautunut hätätilanteisiin naapurustossa.

YHTEYSTIEDOT:

Suomen AED-yhdistys
AEDRY ry

aedry@aedry.fi

P. 040 41 81 200

AEDRY lakihanke
33. AED MERKKI (640×637)

Kansainvälinen AED-merkki